Hvad er beviserne
Effekten på krig
Effekten på terrorisme
Effekten på Verdensfred
Hvorfor er denne forskning blevet accepteret af uafhængige forskere?
   
Hvad kan jeg gøre?
Kontakt os
 
Vil du være med til at skabe fred?

Hør mere om teknikkerne på foredrag over hele landet. 

Klik her.
 

Hvad er beviserne?

At fredsskabende grupper kan formindske krig og terrorisme er blevet afprøvet adskillige gange. De resultater, der er produceret af tidsbegrænsede grupper (uger eller måneder) har uden undtagelse været positive - med hurtige fald i antallet af døde i krigszoner. Og den ene fredsskabende gruppe der eksisterede i flere år resulterede i en historisk transformerende bølge af fred i hele verden. De fleste af disse undersøgelser er blevet nærlæst omhyggeligt af uafhængige videnskabsmænd, hvorefter de er blevet accepteret til udgivelse i mainstream akademiske tidsskrifter.

Reduceret krigsførelse i Libanon:

I løbet af de dage hvor deltagerantallet i en fredsskabende gruppe i Jerusalem var højt faldt antallet af døde i krigen med 76% i nabolandet Libanon.
Der var også en sammenhæng mellem et højere deltagerantal i den fredsskabende gruppe og med reduceret kriminalitet, trafikulykker og ildebrande, samt tegn på en forbedret økonomi.

Reduktion i krigshandlinger i Libanon:

I en to-årig undersøgelse af den fortsatte kamp i Libanon i midt 1980'erne - blev der afholdt syv forskellige fredsskabende forsamlinger. Her viste tallene et fald på gennemsnitlig 71% døde i krigen. Nogle af disse forsamlinger var store (7-8000 fredsskabende eksperter) og lå langt væk (helt i Fairfield, Iowa, U.S.A.) - hvilket viser, at den fredsskabende virkning kan række ud i hele verden.

Reduceret terrorisme verden over:

I løbet af de tre største fredsskabende forsamlinger der nogensinde er afholdt i vesten viste de statistiske tal fra Rand Corporation en reduktion på 72% i terrorisme verden over.

Bølger af global fred:

I løbet af den ene store fredsskabende forsamling (8.000 eksperter) der varede i flere år (1988-90) ophørte de store konflikter i verden - inklusiv Sovjets invasion af Afghanistan, en syv-årig krig mellem Iran og Irak der dræbte millioner og det mest bemærkelsesværdige og uventede, ophøret af Den Kolde Krig mellem Sovjet og U.S.A. en konflikt der i 40 år havde truet verden med atomkrigsudryddelse.

Videnskabelig accept:

Uafhængige videnskabsmænd har igen og igen bedømt denne forskning som værende fornuftig. Disse videnskabsmænd har været imponerede fordi resultaterne ofte er blevet gentaget, de er baseret på åbne offentligt tilgængelige data som andre forskere kan checke, der viser sig at være stærke korrelationer mellem fredsskabende deltagelse og reduceret social vold, derudover støtter analyse af tidsrækkefølgen en årsags fortolkning og udelukkelse af andre mulige forklaringer.

Næste: Effekten på krig

 
"I de undersøgelser som jeg har undersøgt nærmere [fredsskabende grupper], kan jeg ikke finde nogen metodologiske fejl og resultaterne har været gennemgående set over mange gentagne undersøgelser. Uanset hvor utrolig forudsætningen lyder så tror jeg at vi er nødt til at tage disse undersøgelser alvorligt."

Ted Robert Gurr, PhD
Emeritus Professor of Government and Politics University of Maryland